Wake voor vluchtelingen terugkijken Wake voor vluchtelingen terugkijken
De tweede editie van de Wake voor vluchtelingen heeft opnieuw plaats gevonden in het Haagse buurt-en-kerkhuis Bethel, het decor van het spraakmakende kerkasiel voor het gezin Tamrazyan in 2018/2019.
‘Ontmoeting verandert’ was het thema van deze tweede wake.

Zoals de organisatoren van de wake het zelf omschrijven:

"Als je vluchtelingen ontmoet doet dat iets met je. Er groeit betrokkenheid, solidariteit. Je gaat genuanceerder denken. Je gaat ons land anders zien.
Zo’n ontmoeting doet ook iets met de vluchteling, met zijn of haar gevoel van waardigheid, van zich gehoord en gezien voelen. Ook de vluchteling gaat ons land anders ervaren.
Ook in veel zondagse kerkdiensten op Wereldvluchtelingendag is stil gestaan bij ‘ontmoetingen’ en veranderingen die deze teweeg hebben gebracht."

Delen van de wake zijn hier terug te zien op het YouTube kanaal Wake voor vluchtelingen, dit is het deel dat de Lukaskerk organiseerde.

Meer informatie over de wake: www.wakevoorvluchtelingen.nl