woensdag 29 maart 2023

van verdeeld slavernijverleden naar gezamenlijke toekomst

Datum: 
 woensdag 29 maart 2023
Tijdstip: 
 18.00 uur
Locatie: 
 Lutherse Kerk - Lutherse Burgwal

Keti Koti dialoogtafel met Bianca Groen Gallant e.a.
29 maart 2023 | 18.00-20.30 uur


van verdeeld slavernijverleden naar gezamenlijke toekomst

Graag nodigen wij u uit voor de Keti Koti dialoogtafel op 29 maart om 18.00 uur in de Lutherse Kerk. Op 1 juli viert Nederland Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, met talrijke herdenkingen, feesten en dialoogtafels.

De ketenen zijn verbroken (Ketikoti) en het is zaak deze blijven te verbreken. Daarom organiseert de Haagse Gemeenschap van Kerken ook door het jaar heen een dialoogtafel in de buurt van de internationale dag tegen het racisme (21 maart) en dus ook in de veertigdagentijd. Dit jaar wordt dat opgepakt door de lutherse gemeente, naar de traditie van Luther om aan tafel gesprekken te voeren over wat er werkelijk toe doet.

De dialoogtafel is een avond waarin we met elkaar authentieke Surinaamse gerechten eten, leren over het slavernijverleden en met elkaar in gesprek gaan. Een afwisselend programma van vieren, gedenken en nader tot elkaar komen. Verhalen delen, wonden helen. Dit alles geënt op de joodse Sedermaaltijd.

Daarnaast verbinden we het verleden aan actuele vraagstukken. Onze kerken weerspiegelen de veelkleurige Nederlandse samenleving en we wonen in een multiculturele stad Reden genoeg om samen te komen rondom de Keti Koti-tafel.

De avond is bedoeld om te leren, te vieren, uitwisseling en gesprek. Dus geen discussieavond over een toch soms precair onderwerp.

Om de avond in goede banen te leiden en voldoende eten te hebben is opgave vooraf zeer gewenst: aanmelden@luthersdenhaag Voor wie zich wil voorbereiden, organiseren we op 22 maart om 20.00 uur een avond over de documentaire ‘Wit is ook een kleur' van Sunny Bergman met nagesprek. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage.

terug