Lukaskerk open Lukaskerk open
Corona, we zijn er nog niet vanaf, maar er veranderen wel dingen

Wij gaan nog steeds uit van eigen verantwoordelijkheid, dat u er zelf aan denkt om thuis te blijven als u niet lekker bent, als een van uw huisgenoten of iemand met wie u intensief optrekt, ziek is. Dat u uw handen wast als u binnen komt en afstand houdt als dat kan.
Wij gaan niet vragen naar een vaccinatiebewijs of coronatest, wij gaan ook niet vragen of u gevaccineerd of getest bent..
Dat betekent dat voorlopig door de week de huidige basismaatregelen blijven gelden..

Voor wat betreft de viering op zondag: wij gaan er vanuit dat onze kerkgangers inmiddels wel zijn ingeënt en zo niet, dat zij zich zelf aan de afstandsregel houden.
We gaan de stoelen nog niet strak tegen elkaar zetten en een aantal stoelen zetten we wel op anderhalve meter, voor wie dat prettig vindt.
Vanaf 3 oktober hoeft u zich niet meer aan te melden om naar de kerk te komen, maar vraagt u even of het goed is als u naast iemand gaat zitten. Schuif niet zomaar aan. Laten we elkaar de ruimte geven die we nodig hebben, altijd al en nu in het bijzonder.
Vanaf 3 oktober gaan we weer Avondmaal vieren op de eerste zondag van de maand. Dat doen we in de kring. Het brood is van tevoren in kleine stukjes gesneden en het druivensap komt in kleine glaasjes.
Ook de collectezakken worden nog niet doorgeven, de collecte blijft voorlopig bij de uitgang, koffie drinken we wel in de vergaderzaal en de ontmoetingsruimte De koffie en thee wordt voorlopig ook nog even voor u ingeschonken.

 
terug