Diaconie en Buurt & Lukas

Diaconie en Buurt & Lukas
Dat kan mensen versterken, zelfvertrouwen en uitzicht geven.

We ontmoeten elkaar op verschillende manieren en bij diverse activiteiten. Een overzicht van de activiteiten:

Elke donderdag delen we zo’n 100 voedselpakketten uit. Tijdens de uitgifte is er tijd voor koffie/thee en gesprek. Vanwege corona zijn deze contactmomenten nu in kleine groepjes op woensdag.
·        
 In september start het inloopspreekuur voor hulp bij onder andere het regelen en aanvragen van allerlei zaken; het lezen en schrijven van brieven; bellen naar instanties.
·        
Tijdens de maandelijkse laagdrempelige kringvieringen delen mensen met verschillende achtergronden hun verhalen. Aan de hand van deze verhalen gaan we met elkaar in gesprek tijdens een maaltijd. De zondag erna wordt in de kerkdienst de verbinding gelegd met de verhalen van de woensdag en het diaconale werk. 

Elke maandag is er een buurtlunch.
·         
Vrijwilligers geven Nederlandse les en bijles met een plus: er is ook aandacht voor de leerling zelf en eventuele vragen of problemen waar deze mee te maken heeft.
·         
Op woensdag repeteert het Mamaverhalenkoor, een multicultureel koor dat zijn eigen levensliederen schrijft en zingt.

·        
 In de zomer zijn er activiteiten voor gezinnen van de voedselbank en voor wijkbewoners.
 
Verder heb ik geregeld individuele contacten waarin het kan gaan om een luisterend oor, pastoraat en praktische hulpverlening. 

Neemt u gerust contact op als u vragen heeft over het diaconale werk, mee wilt doen met een activiteit of zelf ondersteuning kunt gebruiken.

 

terug