Een lintje voor Margriet

Margriet heeft een lintje gekregen!
Op 26 april is aan Margriet door de burgemeester van den Haag een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Ze is benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau. En wat was het een feestelijke gebeurtenis.

Ze ontving de onderscheiding onder meer vanwege haar enorme inzet voor 'onze Lukas'. Waar die inzet uit bestaat is hier niet allemaal op te noemen, maar het gaat van het organiseren van maaltijden voor mensen uit de buurt, koken en afwassen, tot een jarenlang voorzitterschap van de kerkenraad.
Altijd 'vrolijk en voortvarend', zoals de burgemeester het omschreef.
En zoals Karin Astrid na de viering in de Lukaskerk op 1 mei: Margriet combineert in al haar werk op een bijzondere manier 'hart en handen'.

Haar onderscheiding kreeg ze ook vanwege haar inzet voor de Wandelvereniging Magnus in Groesbeek en als secretaris van de Haagse Gemeenschap van Kerken.

In de video hieronder een opname van de uitreiking door burgemeester Jan van Zanen: